Type and press Enter.

Molenstraat 17, 3600 Genk
Woe-Za 10u00 - 17u00

FAQ

V: Is een kattencafé wel hygiënisch?

A: Ja, zeker! Katten zijn van nature extreem propere dieren, ze houden niet van vuil in hun vacht of in hun omgeving en wassen zich constant. Daarnaast zijn wij gelukkig ook twee poetsfreaks die hun zaak graag netjes zien. Er wordt elke dag gepoetst en de kattenbakken staan niet in de ruimtes waar klanten komen. Ook onze bar en keuken zijn volledig afgesloten van onze zaal, zodat er geen kattenhaar in uw koffie terecht kan komen! 

V: Is een kattencafé wel goed voor de katten?

A: Dat hangt van de situatie af. Elke kat is anders en heeft, net zoals wijzelf, andere behoeften. Niet elk beestje is daarom geschikt voor MAU. Onze eigen vijf katten zijn een vaste sociale groep, maar de asielkatten worden in samenspraak met een gedragstherapeut gekozen. Dan volgt een introductieperiode, waarbij we de nieuweling en de vaste katten met kleine stapjes aan elkaar laten wennen.  

V: Hoe verloopt de adoptieprocedure?

A: De asielkatten kunnen geadopteerd worden. Bij interesse krijg je van ons een formulier om in te vullen. Wij kiezen, eventueel na een gesprek met jou, de beste kandidaat. Er wordt altijd gezocht naar de beste match voor beide partijen. Zo gaan we impulsieve beslissingen tegen en vermijden we dat het katje misschien terug in het asiel terechtkomt. 

V: Vangen wij gevonden katten op?

A: Nee, wij kunnen helaas geen katten opvangen die mensen zelf ergens gevonden hebben. Dat omwille van de simpele reden dat die katten niet via het asiel en hun dierenarts geweest zijn. Het zou kunnen dat het gevonden dier wel gechipt en geregistreerd is, maar dat kunnen wij zelf niet nakijken. Daarnaast bestaat de kans dat dat katje drager is van ziekten die naar onze eigen katten overgedragen zouden kunnen worden. Dat moet natuurlijk vermeden worden! Heb je een kat gevonden? Ga dan altijd eerst langs het asiel!

V: Mag ik mijn eigen kat meebrengen?

A: Helaas, ook niet! Katten zijn van nature solitaire jagers, wat betekent dat een andere, onbekende kat, meteen een potentiële vijand is. Onze katten zijn geselecteerd op hun karakter, hun compatibiliteit en zijn met heel veel geduld bij elkaar geïntroduceerd. Dat is nodig als je katten op een positieve manier aan elkaar wil laten wennen. 
​Ze worden dus niet zomaar “vriendjes”, zoals honden!

V: Kan ik met kinderen komen?

A: Zeker! Het is wel heel belangrijk dat je op voorhand de huisregels al doorneemt, zodat het voor iedereen een fijne ervaring wordt. Katten zijn heel stressgevoelig en kunnen onverwacht uit de hoek komen als ze op hun ongemak zijn. Roepen, harde aanrakingen en de beestjes vastnemen zijn daarom een absolute no-go.