Type and press Enter.

Molenstraat 17, 3600 Genk
Woe-Za 10u00 - 17u00

Adoptie

​​Can’t spell adoption without ‘cat’. Right?

Naast loungen tussen de kroegtijgers bieden we ook de mogelijkheid om een van hen te adopteren. De katten komen uit het dierenasiel van Genk en worden bij ons in opvang geplaatst. Zo krijgen ze de kans om zich sociaal te ontwikkelen, rond te rennen, te spelen en een van de klanten te overtuigen om ze een forever home te geven. 

Wij schatten de match tussen de kat en de adoptant in en voorzien de nodige informatie over het beestje. De adoptieprocedure en begeleiding daarna doen we ook zelf. Op die manier creëren we de kans om asielkatten buiten een kooi te zien, zodat hun karakter beter in te schatten is. Dat zorgt voor een hoognodige doorstroom en reduceert de kans dat de adoptant een impulsieve beslissing neemt en de kat terug naar het asiel te brengt. MAU is dus een kattencafé met adoptiemogelijkheden. 
Let op: sommige katten zijn van ons. We werken met ons “vaste team”, die katten zijn dus niet te adopteren. Voor meer info over onze teamleden, check de pagina ‘de katten’.

De katten die in het café aanwezig zijn, zijn zorgvuldig uitgekozen in samenspraak met het asiel. Katten zijn zelfstandige dieren, dus ze zijn niet altijd compatibel. We kijken naar welke karakters we in huis halen, of ze sociaal en rustig genoeg zijn en of ze in combinatie met de anderen kunnen functioneren. Rond de zomermaanden zullen we ook kittens opvangen. 
​De katten zijn altijd volledig onderzocht, ingeënt, gesteriliseerd en gechipt voordat ze geadopteerd worden. Het asiel is altijd op de hoogte van onze kattenzaken. We werken samen met hun kattengedragstherapeut én een externe dierengedragstherapeut om hun welzijn te ondersteunen.

Ter adoptie!

Helaas!

Op dit moment hebben wij geen adoptiekatten in opvang. Mail naar info@dierenasielgenk.be als je bij hen gematcht wil worden met een kat.